Bluberrypie

 
 

Blåbärspaj kan vara något av de godaste och enklaste sommarefterätter jag vet. Här kommer mitt recept som jag brukar använda.

 

Smuldeg:

3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
30 g riven mandelmassa
2 msk socker
1 nypa salt
150 g rumsvarmt smör
 
 
Fyllning: 
Ca 3-4 dl blåbär
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225° grader
Häll blåbärna i pajformen.
Blanda ihop alla ingredienser tills det blir en smulig deg. 
Häll degen/"smula" ner degen i ett jämt lager på blåbärna.
Sätt in i ugnen ca 20-30 minuter. Ta ut då smuldegen nästan är gyllebrun.
 
Servera som det är eller med vanilgsås. Hur gott som helst. 
1 kommentar
rememberthiis.blogg.se

Mums!

Svar: Så gott!
Elin vikström

FotobloggarDigitalkamera Romwe Maxi dress