Resetips

Packa lätt utrustning. Att slöpa runt på 5 objektiv och två kamera hus och tillbehör är väldigt ansträngande, opraktiskt och flygbolag har oftast en viktbegränsning. Om du har ett favorit objektiv ta med det och kanske ett annat också. Om du packar lätt så kommer det också vara lättare att ta med kameran överallt vilket leder till mer bra semesterfoton
 
 
Fotografera saker som gör platsen du besöker unik, mat, kultur. Gör en bildsamling där du visar konstasterna mellan platsen du besöker och där du bor. Skillnader i blommor, grödor, livsmedel, klimat, arkitektur osv.
 
 
Fånga detaljerna. Leta efter mer detaljer, vägskyltar, lokalbefolkningen, stenar, butiker, vattnet, sanden, naturen. ALLT!
 
Fotografera olika typer av bilder. Närbilder, porträtt, landskap. Var uppmärksam på bakgrunden av dina foton. Få med en del av landskapet i bakgrunden. Tänk att du ska fånga allt som hänger ihop på en bild.
 
Be någon annan fotografera, en timme eller en hel dag. Då får du resan fotograferad från ett annat perspektiv. (Detta är något jag har väldigt svårt med..hehe)
 
 
 
Om du inte har plats att köpa massor med souvenier så kan du alltid fotografera dom istället. Inte samma sak men bättre än inget.
 
Tänk på din resa som en berättelse, från att du börjar packa till flygplatsen, resan där och hemkomsten.
 
Medan du försöker fånga så mycket som möjligt från din resa så måste du komma ihåg att sätta bort kameran ibland. Njut av detaljerna och öppna alla dina sinnen och skapa minnen att fästa till bilderna. 
 
 
10 kommentarer
Elaine Lilje

Jättebra tips, ska ta mig an dem nu när jag reser till London om bara ett par dagar :) Åh förresten, måste bara fråga dig, din bloggmall är verkligen skitsnygg! Vet du vad den heter eller har du designat den själv? Kan inte undgå att Elin Kero har en liknande mall och jag tycker den presenterar bilderna så snyggt :)

Angelica Bengtsson

Så bra tips, och verkligen fina, härliga bilder!!

ISA

toppentips & toppenbilder! blir såå resesugen, haha

Elin

Åh, jag har alltid så svårt med semesterfotografering! Känns liksom som att jag distanserar mig från allt när jag tittar genom kameran och det är ju inget jag vill, men känner alltid att jag borde ha fotat mer när jag kommer hem haha

LOVISA [ foto & vardag ]

bra inlägg, saker värda att tänka på! Ska ha med mig dina tips till när jag åker till turkiet om 3 veckor :)

Amanda Jona [SPONTAN]

Alltså verkligen så bra inlägg!

Anna Holm

Härliga bilder och fina tips! :)

Matilda ♡

Så himla bra tips! Jag måste verkligen bli bättre på att fota utomlands, haha :)

Ida

Men åh vilken fin blogg du har!! Älskar dina fotografier! Riktigt bra tips dessutom!

Ellen

Brukar du ha med dig stativet på resor? :) kram!

Svar: Jag har haft ett ministativ som jag ibland tagit med, men mitt stora (ca 30cm ihopfällt) skulle jag inte ta med mig, kanske på någon fotoresa men inte på en "vanlig" resa :)
Elin vikström

FotobloggarDigitalkamera Romwe Maxi dress