Fotobomb - Mallorca 2015

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikon D610+ gopro 
 
 
3 kommentarer

9 September

Nu skulle man kunna säga att sommaren är offecielt över. Eller ja kanske för några veckor sedan då löven börjat skifta färg. Just nu står nästan vartenda träd med några gula löv. 
 
Imorgon är det faktiskt min födelsedag så den ska firas med tårta och släktkalas även fast jag inte riktigt känner mig så peppad att ha kalas. 
 
 
 
2 kommentarer

Tips, ta bra matbilder

Det handlar om ljuset! Mitt bästa tips för nybörjare är att bli medveten om intensiteten i ljuset och hur det fungerar, och lära sig att justera ljuset. Här är några tips för att komma igång.

Ta foton under dagsljus. Använd inte den inbyggda blixten. Aldrig någonsin! Ljuset blir för skarpt och maten ser inte lika god ut som i verkligheten. Om du har en externblixt så kan du exprimentera med den. Men inte för skarpt ljus.

Flytta runt för att hitta den bästa ljuskällan. Känn dig inte begränsad till att ta bilder i ditt kök. Ta utomhus, i vardagsrummet. Bara någonstans i ditt hus där du får till det bästa ljuset eller bakgrunden. 

 

Prova att ta bilder från olika vinklar. Vissa maträtter ser bättre ut ovanifrån, eller från sidan, eller på en 45-graders vinkel. Prova att flytta runt tallriken och ta foton i olika vinklar så att du kan välja din favorit senare..

Minska röran. Ta bort skedar, servetter, rensa upp från bordet eller golvet. Fokusera på vad som är viktigast, men ta inte bilder för nära så att man inte kan se vad det är för maträtt.

Använd kort skärpeljus för att fokusera på det som är viktigt i maträtten.

 
5 kommentarer
FotobloggarDigitalkamera Romwe Maxi dress