Tips, ta bra matbilder

Det handlar om ljuset! Mitt bästa tips för nybörjare är att bli medveten om intensiteten i ljuset och hur det fungerar, och lära sig att justera ljuset. Här är några tips för att komma igång.

Ta foton under dagsljus. Använd inte den inbyggda blixten. Aldrig någonsin! Ljuset blir för skarpt och maten ser inte lika god ut som i verkligheten. Om du har en externblixt så kan du exprimentera med den. Men inte för skarpt ljus.

Flytta runt för att hitta den bästa ljuskällan. Känn dig inte begränsad till att ta bilder i ditt kök. Ta utomhus, i vardagsrummet. Bara någonstans i ditt hus där du får till det bästa ljuset eller bakgrunden. 

 

Prova att ta bilder från olika vinklar. Vissa maträtter ser bättre ut ovanifrån, eller från sidan, eller på en 45-graders vinkel. Prova att flytta runt tallriken och ta foton i olika vinklar så att du kan välja din favorit senare..

Minska röran. Ta bort skedar, servetter, rensa upp från bordet eller golvet. Fokusera på vad som är viktigast, men ta inte bilder för nära så att man inte kan se vad det är för maträtt.

Använd kort skärpeljus för att fokusera på det som är viktigt i maträtten.

 
5 kommentarer
Zaisha <3

tack för tipsen!

Mika

Jätte bra tips! Tack! :)

Maria

Vilka bra tips du har....tackar-

Maria

Alice Larsdotter

Åh så gott!

Yinni

Tack för tipsen!

FotobloggarDigitalkamera Romwe Maxi dress